verslag 12 juni

 

SIOG NIEUWS

 

Ook de Wagenberge Hengelsportvereniging “Sport Is Ons Genoegen” is op 12 juni jl begonnen aan de 65e editie van het zomerkampioenschap.  We moesten helaas constateren, dat de winterwedstrijden al in een vroeg stadium geen vis meer opleverden. Besloten werd per 14 december 2021 een streep onder deze wedstrijden te zetten.  Ook de vangsten tijdens de zomercompetitie 2021 waren niet om over naar huis te schrijven.

Diverse leden hadden het gewaagd wat te gaan oefenen voor de zomercompetitie een aanvang ging nemen, maar de resultaten tijdens de oefencampagnes bleken desastreus. Het lijkt alsof er geen vis meer aanwezig is in de diverse wateren. Niet alleen onze vereniging kampt met deze problemen. Van diverse kanten bereiken ons berichten, dat het met de vangsten droevig is gesteld.

20 Deelnemers hebben zich aangemeld, doch op de eerste wedstrijd dag bleken twee leden verhinderd. Met 18 mensen werd de reis naar de Hoge Vugt in Breda aangevangen.  We zullen maar meteen verklappen, dat de totale vangst uit 57 vissen bestond, een gemiddelde van iets meer dan 3 stuks per deelnemer.

Tiny van Geel deelde de eerste klap uit. De kampioen van vorig jaar is niet van plan er dit jaar gras over te laten groeien. Met 8 stuks goed voor 125 punten viel de eerste plaats hem ten deel.  Een goede tweede werd Jack van Steenderen. Ook Jack tilde 8 stuks uit het water en mocht 107 punten laten noteren.  De enige twee met meer dan 100 punten zijn hiermede genoemd. Joop van Steenderen werd derde met 7 stuks en 92 punten. Johan Kerkhof werd 4e met 5 stuks en 85 punten en de 5e plaats was voor Wim van Meer met 62 punten.

Onderstaand de verdere uitslag:

6e  Toon Marijnissen             60 punten   4 stuks

7e  Ben Valk                            55 punten   4 stuks

8e  Wil van Gils                      45 punten   3 stuks

9e  Henk van Ham                 43 punten   3 stuks

10e Dion de Peijper              34 punten    3 stuks

11e Rinus van Steenhoven  30 punten    2 stuks

12e André Jongmans            24 punten    2 stuks

13e  Henk Dingenouts          17 punten    1 stuks

14e  Toon Nijsen                    17 punten    1 stuks

De overige deelnemers, Kees Lodewijks, Piet Biemans, Rinus Ackerman en Frans Avontuur moesten het zonder vis stellen.  Patrick Biemans en Ad Broere waren afwezig.

 

Zondag 19 juni a.s. gaan we naar de Passendaele straat eveneens in de Hoge Vugt in Breda. We hopen dan op betere resultaten.