uitslag wedstrijd 8

SIOG NIEUWS

Het lijkt alsof er de laatste wedstrijden geen activiteiten werden georganiseerd door de Wagenbergse visclub. Niets is echter minder waar. Er werd tijdens de afgelopen weken een keiharde strijd uitgevochten aan de waterkant. Na afloop van de 7e wedstrijd was het duidelijk geworden dat de strijd om het kampioenschap een spannend slot zou gaan opleveren. De kemphanen Tiny van Geel,  Joop van Steenderen en Piet Biemans waren de grootste kanshebbers op de titel.  Het kampioenschap zou gaan uitdraaien op een aantal belangrijke factoren. Het plaatsnummer zou wel eens een beslissende factor kunnen gaan spelen in de komende wedstrijden. De 8e wedstrijd vond op 11 september plaats in de Schansgracht in Terheijden. Na de enorme vissterfte vorig jaar waren de verwachtingen op dit water niet al te hoog gespannen. Hoe anders kan het lopen. De Schansgracht leverde in 2022 de meeste vis op. Tijdens de wedstrijd op 10 juli jl. werden door 16 deelnemers maar liefst 604 stuks aan de haak geslagen. Na afloop van de 8e wedstrijd bleken door eveneens 16 deelnemers in totaal 376 stuks verschalkt te zijn. Piet Biemans bleek patent te hebben op de beste resultaten in de Schans. Hij werd al eerste op 10 juli met 105 stuks, nu was hij opnieuw ongenaakbaar met 65 stuks die 857 punten opleverden. Dit zijn uitslagen die opschieten. Er waren tenslotte ook deelnemers die met 3 of 4 stuks genoegen moesten nemen. Het plaatsnummer kan dus erg bepalend zijn. De buurman van Piet, Rinus Ackerman had het ook prima naar zijn zin, maar wat wil je. Ook hij had 56 stuks weten te verschalken en Rinus kon 740 punten aan zijn totaal toevoegen. Dion de Peijper was de andere buurman van Piet en bij Dion werden 46 stuks op de meetlat gelegd, die goed waren voor 607 punten. Toon Nijsen kon zijn geluk ook niet op. Hij was al aan zichzelf gaan twijfelen maar ook Toon had zich deze wedstrijd niet onbetuigd gelaten. 37 stuks moesten uit zijn net worden gehaald en met 50z6 punten was Toon best happy.  Joop van Steenderen moest genoegen nemen met 24 stuks, maar dat vond hij helemaal niet erg. Liefst 13 stuks van de 24 waren 24 cm groot, dus zijn totaalscore bedroeg 464 punten. Ben Valk had 20x succesvol aangeslagen en mocht 311 punten laten optekenen. Rinus van Steenhoven bleef met 23 stuks en 284 punten Jan van Gool net voor. Jan zijn buit bedroeg 25 stuks en 280 punten. Tiny van Geel scoorde met 26 stuks  271 punten. Kees Lodewijks legde beslag op plaats 10 met 18 stuks en 250 punten. De  resultaten van de overige deelnemers zijn als volgt:

11e  Frans Avontuur 14 stuks 203 punten, 12e Henk Dingenouts 8 stuks 120 punten, 13e Johan Kerkhof 4 stuks 53 punten, 14e Toon Marijnissen 4 stuks 46 punten, 15e Sjaak van Steenderen 3 stuks 35 punten en Henk van Ham werd 16e met 3 stuks en 29 punten.

Zoals gezegd is het erg spannend bovenaan in het klassement. Joop van Steenderen voert de lijst aan met 2600 punten. Piet Biemans volgt op slechts 20 punten. Tiny van Geel zal alle zeilen moeten bijzetten en is derde met 2487 punten. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg in resp. de wateren in de Passendaelestraat en nabij de Kinderboerderij in de Hoge Vugt in Breda kan de rest van het deelnemersveld de titel aspiraties vergeten. De vangsten zijn tot dusver zodanig slecht gebleken, dat de achterstand van de overige deelnemers niet meer overbrugbaar zal zijn.